Vepřová panenka s cuketovými špagetami

Vepřová panenka v pancette, s cuketovými špagetami

Suroviny

600 g vepřová panenka, 12 plátků pancetta, 1 stroužek česneku, 250 g řapíkatý celer, 600 g cuketa, 1 ks chilli paprička, 80 g máslo, sůl, pepř, olivový olej

Postup

Vepřovou panenku si očistěte a nakrájejte na 12 medailonků, které zabalte do plátků pancetty. Lehce potřete olivovým olejem a dejte na 15minut odpočinout do lednice.

Připravte si řapíkatý celer, který očistěte a nakrájejte na nudličky. Chilli papričku omyjte, rozřízněte, vyberte semínka a taktéž nakrájejte na jemné nudličky. Očištěný česnek rozdrťte nožem a lehce nasekejte. Cuketu omyjte a škrabkou, která tvoří nudličky, jí nastrouhejte na dlouhé proužky (špagety). Nestrouhejte celou, ale jen do okamžiku než se vám začnou ukazovat semínka na středu. To by se už při restování cuketa rozpadla a netvořila vám požadované špagety.

Medailonky si osolte a opepřete. Opečte je z každé strany přibližně 4 minuty.

Rozpusťte si máslo, přidejte chilli papričku, česnek a řapíkatý celer a lehce orestujte. Přidejte cuketové špagety, osolte, vše promíchejte a přibližně 2 minuty spolu restujte.

Servírovat můžete pouze panenku a cuketové špagety, případně můžete doplnit ještě plátky pečených batátů.

Dobrou chuť přeje šéfkuchař Jiří Švestka ml. a jeho kuchařský tým