Tatar z červené řepy

Tatar z červené řepy s kozím sýrem

Suroviny

300 g červené řepy, 40 g jarní cibulky, 1 lžička dijonské hořořčice, 1 lžíce kečupu, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, mleté chilli, 1 lžíce olivového oleje, 15 ks velkých kaparů, 100g majonéza, 70g malin (mražených nebo čerstvých), 20g cukru krystal, balsamicový krém, 160 g kozího sýra s bílou plísní na povrchu

Postup

Červenou řepu očistěte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Dochuťte olivovým olejem, solí, pepřem, hořčicí, kečupem, česnekem a chilli.

Smíchejte majonézu se 3 ks velkých kapar nasekaných najemno, trochou soli a nálevu z kapar. Maliny svařte s cukrem a trochou vody, poté propasírujte přes jemný cedník, aby v rozvaru nebyla zrníčka, a redukujte do konzistence omáčky. Kozí sýr si nakrájejte na porce a opečte na pánvi do zlatova.

Na talíř vytvarujeme tatarák, balsamicovým krémem a malinovou omáčkou "pokreslíme" talíř,  lžicí poklaďte majonézu, do které zapíchněte kapary. Na tatarák položte kozí sýr a dozdobte lístkem salátu nebo si můžete z řepy uříznout tenké plátky a usmažit na oleji jako chipsy.

Dobrou chuť přeje šéfkuchař Jiří Švestka ml. a jeho kuchařský tým