Špenátová polévka

Špenátová polévka s kokosovým mlékem

Suroviny

50 g másla, 2 menší šalotky, 1 stroužek česneku, 1 větší oloupaná brambora, 550 ml zeleninového vývaru, 450 g čerstvého špenátu, šťáva z půlky limety, sůl, pepř, 100 ml kokosového mléka

Postup

Máslo rozehřejte ve velkém hrnci s pokličkou. Přidejte pokrájenou šalotku a lehce zarestujte. Přidejte rozetřený česnek a na menší kousky nakrájenou bramboru. Zalijte vývarem a nechte 8 – 10 minut povařit, aby kousky brambory částečně změkly.

Poté vmíchejte polovinu špenátu a šťávu z limety. Přiklopené vařte dalších cca 15 minut. Přidejte druhou polovinu špenátu (dodá polévce čerstvou zelenou barvu) a rozmixujte. Pak polévku dochuťte solí a pepřem.

Podávejte s kokosovým mlékem, které si můžete před podáváním našlehat tyčovým mixérem. Vytvoří tak lehkou pěnu.

Dobrou chuť přeje šéfkuchař Jiří Švestka ml. a jeho kuchařský tým