Pikantní masová pomazánka

Pikantní masová pomazánka z hovězího

Suroviny

250 g mletého hovězího masa, olivový olej,1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 čerstvé červené chilli papričky,100 g rajského protlaku, 400 g čerstvých oloupaných rajčat, 2 lžičky třtinového cukru, sůl, pepř

Postup

Troubu předehřejte na 200°C.

V litinovém kastrolu vhodném do trouby opékejte na oleji asi 5 minut na jemno nakrájenou cibuli, nasekané́ 4 stroužky česneku a chilli papričky. Potom přidejte mleté́ maso a opékejte dalších 5 minut – vařečkou při tom rozmělněte.

Poté vmíchejte protlak, rajčata, cukr a pečte v troubě̌ za občasného míchaní́ asi 30 minut, až směs zhoustne. Podle chuti dosolte, připadně doslaďte. Vyndejte z trouby a vmíchejte jeden drcený stroužek česneku. Podávejte teplé nebo při pokojové́ teplotě s opečenými plátky chleba či bagety.

Dobrou chuť přeje šéfkuchař Jiří Švestka ml. a jeho kuchařský tým