Medailonky z panenky

Medailonky z vepřové panenky s pohankou a houbami

Suroviny

600 g vepřové panenky, 300 g pohanky, 300 g hřibů (čerstvé, mražené nebo nakládané), 80 g cibule, 100 g jarní cibulky, 80 ml bílého vína,
50 g másla, sůl, pepř, olej

Postup

Pohanku důkladně propláchněte studenou vodou a dejte vařit do dvojnásobného množství vroucí vody. Vařte bez poklice cca 20 minut a občas promíchejte. Následně sceďte a osolte dle chuti.

Cibuli nakrájejte najemno, houby překrájejte na menší kostičky, jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozehřejeme tuk, na kterém opéčte cibulku do sklovata. Přidejte houby, orestujte, osolte a opepřete. Přidejte bílé víno, které lehce odvařte. Poté přidejte uvařenou pohanku, promíchejte a na závěr přidejte jarní cibulku a máslo.

Panenku očistěte a nakrájejte na medailonky. Potřeme olejem, osolte, opepřete a dejte na rozpálenou pánev. Pečte přibližně 2 – 3 minuty z každé strany, podle tloušťky masa.

Dobrou chuť přeje šéfkuchař Jiří Švestka ml. a jeho kuchařský tým