Kachna s dýňovými noky

Pečená kachna s dýňovými noky a zelím z červené řepy

Pečená kachna

Kachnu omyjte, nasolte, okmínujte a pečte do zlatova v troubě rozehřáté na cca 180°C. Hlavně nezapomeňte podlévat.

Dýňové noky

0,5 kg uvařených, vychladlých a oloupaných brambor, 0,5 kg dužiny z upečené dýně, 1 vejce, cca 300 g polohrubé mouky, sůl

Brambory nastrouhejte nebo rozmačkejte, přidejte dužinu z pečené dýně. V poměru 50:50. Přidejte vejce, polohrubou mouku, sůl. Vypracujte přiměřeně pevné těsto, uválejte váleček, nakrájejte nočky a šup s nimi do vroucí vody. Vařte tak dlouho, než vyplavou na povrch.

Zelí z červené řepy

cca 0,75 kg oloupané červené řepy, sůl, cukr, ocet, 1 brambora

Nahrubo nastrouhejte oloupanou řepu, povařte do změknutí, přidejte sůl, cukr a ocet dle chuti a co je důležité, nezahušťujte moukou, ale nastrouhejte do něho syrovou bramboru. Škrob z ní vám zelí pěkně zahustí.

Dobrou chuť přeje náš šéfkuchař Jiří Švestka ml.