Bramboráčky s houbami
10. prosince 2020
Krakonošovy bramboráčky
prokládané směsí z lesních hub
Suroviny na bramboráky
600 g brambory, 2 ks vejce, 150 g mouka hladká, 150 g cuketa, 100 g uzený eidam, koření dle chuti - sůl, pepř, majoránka, drcený kmín, olej nebo sádlo na smaženíSuroviny na směs hub
500 g čerstvé nebo mražené houby, 1 střední cibule, 150 g máslo, 150 g lahůdková cibulka, 0,5 dcl bílé víno, koření dle chuti - sůl, pepř, drcený kmín
Postup
Syrové brambory oškrábejte, omyjte a nastrouhejte společně s cuketou a sýrem. Vodu, které brambory pustí, částečně slijte. Ochuťte solí, pepřem a kmínem. Přidejte vejce, majoránku a mouku tak, aby těsto nebylo příliš tuhé. Do tuku rozpáleného na pánvi klaďte lžící připravenou bramborovou směs, kterou rozetřete na placky a osmažte po obou stranách dozlatova.
Houby nakrájejte na kostky. Cibuli si nakrájejte na jemno. Rozpusťte si 2/3 másla, přidejte nakrájenou cibuli, houby, sůl, pepř a kmín a poduste. Přibližně po 3 minutách zalijte vínem a nechte částečně svařit. Poté stáhněte z plotny a zamíchejte zbylé máslo.
Při servírování prokládejte bramboráčky směsí z hub.
Dobrou chuť přeje šéfkuchař Jiří Švestka ml. a jeho kuchařský tým